szkolenia EFT
Kurs trenerski metody EFT

Techniki Emocjonalnej Wolności – EFT

Wolność emocjonalna – aby pomóc sobie lub aby pomagać innym

Fundacja Numen we współpracy z Instytutem EFT w Polsce organizuje pełne szkolenie metody Techniki Emocjonalnej Wolności.  Zajęcia prowadzone przez certyfikowanych trenerów EFT odbywają się w Gdańsku, Krakowie i Wrocławiu.

Nowość – możliwość udziału w kursie przez skype.

O metodzie EFT

Jest jedną z najszybciej rozwijających się technik rozwoju osobistego na świecie. Szacuje się, że już ponad 10 milionów osób na całym świecie z niej korzysta. W swojej praktyce wykorzystują ją powszechnie specjaliści medycyny z różnych dziedzin oraz uznani trenerzy jak Louise Hay, Jack Canfield, Deepak Chopra, T.Harv Eker czy Tony Robbins. Jest także poparta wieloma badaniami, również klinicznych.

EFT (Emotional Freedom Techniques) Techniki Emocjonalnej Wolności – TE (Tapping emocjonalny) to narzędzie głębokiej, pozytywnej zmiany w przypadku problemów emocjonalnych i zdrowotnych. Wykorzystując EFT sięgamy do przyczyn problemów i przywracamy wewnętrzną równowagę w organizmie, co często przynosi natychmiastową ulgę.

>>> więcej o metodzie tutaj

Dla kogo

Szkolenie jest kierowane do osób, które pragną wykorzystywać metodę w pracy z klientem (jako samodzielny trener metody EFT lub w połączeniu z innymi metodami np.coachingiem)  lub tylko do pracy ze sobą oraz bliskimi. Na kursie uczestnicy uzyskają kompetencje pozwalające samodzielnie prowadzić sesje EFT z drugim człowiekiem.

Szkolenie przeznaczone jest zarówno dla osób znających już metodę eft oraz zupełnie początkujących.

Jako trener metody EFT zyskujesz:

• efektywne narzędzie pracy z klientem – skuteczność szacuje się na ponad 80%
  • szybką metodę przynoszącą trwałe efekty zmiany w emocjach, przekonaniach i zachowaniu
  • holistyczną technikę rozwoju osobistego na poziomach: emocjonalnym, mentalnym i fizycznym
  • metodę do wykorzystania w sytuacji kryzysu, trudnych emocji, depresji, traum, negatywnych wspomnień, stresu itp.
  • technikę kreującą nowe nawyki, sukces czy dobrobyt w sposób szybszy i trwalszy niż tradycyjne np.afirmacje
  • narzędzie pozwalające przełamywać blokady np. w działaniu, lęk przed zmianą, samo-sabotaż, perfekcjonizm, konflikt wewnętrzny, prokrastynację

Korzyści dla ciebie w rozwiązywaniu swoich problemów to:

• nauczysz się zarządzać swoimi emocjami, trwale redukować te o negatywnych skutkach
  • chociaż kurs nie jest terapią to masz możliwość przepracowania wielu własnych problemów

Cel kursu

Celem szkolenia jest przede wszystkim opanowanie wiedzy i szerokiego spectrum umiejętności praktycznych. Kurs nie jest terapią, ale w ramach ćwiczeń pracujesz nad wybranymi przez siebie własnymi problemami. Ucząc się pracować z innymi, uczysz się pracować ze sobą i odwrotnie.

W programie:

• klasyczna formuła Garego Craiga,
  • współczesne odmiany EFT,
  • techniki oparte na pracy ze słowem, ale również na odczuciach, wizualizacjach,
  • techniki budowania rund przejściowych i pozytywnych,
  • zasady kreacji i wykorzystywania EFT do kreacji poprawy swojego życia,
  • techniki, które pozawalają Ci poradzić sobie w sytuacjach, gdy „EFT nie działa”,
  • techniki budowania rund pokoleniowych i dotyczących okresu prenatalnego,
  • elementy psychobiologii (komórkowe cykle pamięciowe, znaczenie okresu prenatalnego i okołoporodowego)
  • elementy psychogenealogii (schematy pokoleniowe, dziedziczenie w określonych kanałach genetycznych), które pozwalają precyzyjnie diagnozować źródła problemów emocjonalnych i zdrowotnych

Sposoby pracy z:

• z emocjami – tymi których jesteśmy świadomi oraz nieuświadomionymi
  • z przekonaniami i schematami poznawczymi (świadomymi i nieświadomymi)
  • z poczuciem przymusu
  • z chaosem wewnętrznym
  • z trudnymi i bolesnymi zdarzeniami, które świadomie pamiętamy
  • z nieznanymi źródłami bieżących problemów, emocji, myśli, których nie jesteśmy w stanie sobie przypomnieć
  • z blokadami, które uniemożliwiają Ci osiągnięcie tego co chcesz
  • z chorobami i dolegliwościami fizycznymi
  • blokadami pokoleniowymi: odziedziczonymi po rodzicach i dalszych przodkach
  • blokadami, które powstały w okresie prenatalnym
  • prawem przyciągania – kreacją tego czego pragniemy

TERMINY SPOTKAŃ:

kursy stacjonarne – 10 dni szkoleniowych

Wrocław – kurs stacjonarny: od 26-27 VIII 2017 (kolejne terminy podane później)
Gdańsk – kurs stacjonarny: od 7-8 X 2017 (kolejne terminy podane później)
Kraków – kurs stacjonarny: 9-10 września; 30 września, 1 października; 21-22 października; 11-12 listopada; 2-3 grudnia

[nowość!] kurs ciągły 10 dni szkoleniowych od 18 do 27 sierpnia – Kraków

[nowość!] kursy przez skype – 10 dni szkoleniowych

Kurs przez internet odbywa się podobnie jak na sali szkoleniowej, z tym że uczestniczysz w nim przez skype. Ta wersja szkolenia jest przeznaczona tylko dla 2 uczestników jednocześnie.

Terminy do ustalenia z uczestnikami. Spotkania przez skype w dopasowanych do obu uczestników godzinach. Materiały wraz z zadaniami domowymi wysyłane pocztą elektroniczną.

Zaliczenie kursu – Certyfikat Trenera EFT

Warunkiem zaliczenia kursu i uzyskania certyfikatu trenerskiego Instytutu EFT oraz Fundacji Numen jest komplet prac domowych oraz pozytywny wynik z egzaminu praktycznego u Joanny Chełmickiej (egzamin przez skype).

Po szkoleniu trenerzy uzyskują wsparcie metodyczne fundacji i mogą uczestniczyć w spotkaniach online.

Na szkoleniu otrzymasz komplet materiałów do pracy oraz Księgę EFT.

Cena kursu zależna od terminu wpłacenia zaliczki

kurs stacjonarny

cena 4500 zł, zaliczka 1000 zł (cena kursu może być niższa jeśli zaliczka wpłynie wcześniej, zapytaj trenera o szczegóły)

kurs online

cena 5000 zł, zaliczka 1000 zł (cena kursu może być niższa jeśli zaliczka wpłynie wcześniej, zapytaj trenera o szczegóły)

Zaliczka rezerwuje miejsce na szkoleniu.

Istnieje możliwość rozłożenia płatności na raty (max 5 rat). Nieobecność na zajęciach nie zwalnia z płatności. Zajęcia można odrobić z inną grupą. W przypadku odwołania uczestnictwa w kursie na 10 i mniej dni przed rozpoczęciem zajęć, zaliczka pozostaje bezzwrotna.

INFORMACJE :

– Gdańsk/online: Iwona Kotłowska tel. 502-259-726
– Kraków/online: Magdalena Rąpalska tel. 510-447-031
– Wrocław/online: Ewa Chabros tel. 506-465-251

Zapisy oraz wstępne zgłoszenia

Wpisz Imię i nazwisko uczestnika (wymagane)

Zaznacz miasto, które wybierasz

GdańskKrakówWrocławonline przez skype